KAPITEL 2

2011-07-31 Kl: 02:54:49
Allmänt | Kommentera (10)

Hur svårt ska det vara att somna egentligen? Klockan är halv två och jag ligger fortfarande vaken. Jag känner mig inte ens trött. Men det borde jag ju vara eftersom jag vaknade så tidigt i morse eftersom det var skola men nej… Jag drog upp min lilla katt till bröstet så att hon inte låg nere vid fötterna. Min katt är det finaste som finns! Hon är ljusgrå med en vit nos och så är hon långhårig. Dessutom är hon så himla len. Hon heter Ofelia. Jag fick henne när jag fyllde femton för två månader sen. Hon är alltså inte så stor än. Men ja, hon är helt klart världens sötaste!
Varför ska det vara så varmt? Det är i mitten av maj men vädret är som i juli. Idag har det varit tjugotre grader. Jag tycker att det är mycket. Solen skiner hela tiden. Det är till och med varmt nu, mitt i natten. Jag kröp upp ur sängen och öppnade fönstret. Jag och min familj som består av mig, Wilma, mamma Sara, pappa Kevin, min katt Ofelia och familjens golden retriever Bambi bor i en liten håla utanför Göteborg som heter Arsta. Det är lite ut på landet. Vi bor i en stor villa från början av nittonhundra-talet. Det är stort och rött med vita knutar. Ett klassiskt svenskt hus. Jag gillar det här huset. Jag och Wilma har bott här hela våra liv. Jag vill inte flytta härifrån. Inte på några år i alla fall. Själva hålan Arsta är väl inte direkt så rolig.. En korvkiosk, ett ICA, en tobaksaffär och ett litet café är det enda som finns. På helgerna händer det ingenting.. Man samlas utanför korvkiosken och bara står och pratar. Inte det roligaste som finns direkt. Jag, Wilma, Jenna och Jasmine åker oftast in till Göteborg om vi vill ha kul. Där finns ju allt. Det tar ungefär en halvtimme att åka dit med bussen så det är ju inte så farligt.
Jag kröp ner under täcket igen. Ofelia spann. Det är så mysigt med katter. Hundar är så klumpiga och luktar illa. Okej, jag är ingen hundmänniska. Jag älskar vår Bambi men ja.. Jag gillar katter mer av någon anledning. Bambi har vi haft sen jag och Wilma var fem. Alltså i tio år. Hon börjar bli rätt gammal nu. Men hon är väldigt frisk och vad jag vet så har hon inte ont någonstans.
Undra om Wilma sover.. Antagligen inte. Hon ligger säkert och smsar med Jenna och Jasmine om hur galna som ska vara i helgen. Det sprätte till lite i min mage. Jag är faktiskt också väldigt förväntansfull. Till och med lite nervös faktiskt. Wilma visade mig en bild på Jedward när vi kom hem från skolan. Dom såg så snuttiga ut på den bilden. Jag vet inte vem som är vem men en av dom är sötare av någon anledning. Han ser mer oskyldig ut… Eller nått. Jag vet inte. Jag tog fram bilden som låg under min kudde och tittade på den. Jag kände hur mina mungipor drogs uppåt.
Seriöst.. Jag måste sova nu. Tåget går vid tio på förmiddagen imorgon så vi måste upp rätt tidigt för att titta så att allt är packat och sådär. Jag får räkna får.. Inte för att det brukar hjälpa. Men ja.. Ett, två, tre, fyra….


 Jag vaknade av att Wilma hoppade upp i min säng. Hon hoppade upp och ner. Hon hade bara trosor och ett linne på sig. Håret stod åt alla håll. Galning! Jag drog täcket över huvudet.
- ’’Adele! Vi ska se dom idag! Fattar du?’’ tjöt och skrek rakt ut av glädje.
Jag skrattade lite lågt.
- ’’Adele? Är du vaken?’’ ropade mamma från nedervåningen.
Jag gick upp ur sängen.
- ’’Hur skulle jag kunna sova när Wilma hoppar och skriker i min säng?’’ sa jag och flinade mot Wilma som hoppade runt som en galning.
Jag gick ner för trappan och satte mig vid köksbordet. Jag har inte direkt någon aptit direkt när jag vaknat. Wilma studsade fram till bordet och satte sig på en stol.
- ’’Wilma, vi äter här. Sitt still.’’ Sa pappa.
Våran pappa har inte det bästa morgonhumöret. Speciellt inte när Wilma är galen och skriker vid åtta på morgonen.
- ’’Pappa, du fattar inte känslan! Jag ska få se mina prinsar idag! Jag har inte sett dom sen i oktober! Jag skulle kunna svimma av glädje om jag bara ville!’’ sa Wilma.
Pappa tittade på henne i några sekunder och fortsatte sen läsa tidningen.  Jag hoppas för pappas skull att det inte står något om Jedward i tidningen för om det skulle det så kommer Wilma slita tidningen ifrån honom, springa upp till sitt rum och klippa ur allt som står om dom och då blir pappa ännu gladare.
- ’’Adele, jag är så glad att du är med tjejerna. Om dom tre skulle åka ensamma skulle dom bara tänka på Jedward och då skulle dom bara virra bort sig.’’ Sa mamma och strök mig på huvudet.
Wilma lipade åt henne och började äta sin frukost.
- ’’Jag tar hand om dom. Jag lovar.’’
Jag tycker att det är kul hur mamma och pappa litar på att jag ska ta hand om dom när vi åker. Jag är den som är omognast av oss. Det är alltid jag som flamsar och springer omkring. Okej, just den här helgen slår dom mig nog i det men annars så. Jag har även sämst humor. Jag skrattar åt saker som egentligen inte är alls kul. Normala människor bara stirrar på mig. Wilma har lite av den humorn också men inte lika extremt som jag. Det är nästan lite konstigt hur mycket jag kan skratta ibland.
Plötsligt ringde det på dörren. Bambi som låg och sov på köksgolvet vaknade och sprang till dörren. Det gjorde Wilma också. Jag vet vilka det är.. Nu är det bäst att pappa går till ett annat rum och stänger dörren. Annars kommer han bli galen på dom.
Jenna och Jasmine kom in i vårt kök. Dom kramade mig och log som om dom vore med i en tandkrämsreklam.
- ’’Hej!’’ sa dom glatt till mamma och pappa.
Mamma och pappa hälsade lika glatt tillbaka.
Dom satte sig ner vid bordet med oss. Mamma frågade om dom var hungriga men det var dom inte.
- ’’Jag kommer inte kunna äta på hela dagen. Jag är så nervös!’’ sa Jenna och grimaserade.
Jasmine och Wilma instämde.
- ’’Ni får gå till Ica eller så och köpa med er något upp på hotellet så ni kan äta om ni blir hungriga när ni kommer hem ikväll eller så.’’ Sa mamma.
Det ska vi göra. Antagligen är det jag som får göra det eftersom dom andra inte alls kommer tänka på mat när vi kommer fram. Jag är rädd för hur dom kommer vara när vi väl tar oss till konserten. Dom kommer vara helt galna. Mer galna än vad dom är nu!
- ’’Nej tjejer, nu måste vi nog åka till stationen.’’ Sa mamma och slog ihop tidningen.
Dom började skrika. Pappa suckade högt och höll för öronen medans jag och mamma bara skrattade.
Jag sprang upp på mitt rum och drog på mig jeansshorts och ett vitt linne. Det kommer antagligen vara lika varmt i Stockholm så det är lika bra att klä sig tunt.
Sen var vi redo att åka. Vi kramade om mamma och djuren. Mamma var nästan skakig när vi sa hej då. Hon har tjatat i flera dagar om vad vi inte får göra men nu överdriver hon verkligen.
- ’’Prata inte med någon främling!’’ sa hon.
- ’’Hur ska dom då kunna prata med John och Edward?’’ sa pappa som knöt skorna.
- ’’Dom är inte främlingar. Dom är mina pojkvänner.’’ Sa Wilma.
Jenna och Jasmine gav henne varnade blickar, typ ’’Dom är mina! Akta dig.’’. Jag flinade.
- ’’Nej mamma, vi pratar inte med någon främling. Lovar.’’ Sa jag och suckade.
Hon pussade mig över hela ansiktet. Jag försökte pressa bort henne men det var inte så lätt. Visst, det är första gången vi åker bort själva i två dagar så långt men vi är ju ändå femton. Vi kommer klara oss utmärkt!


KAPITEL 1

2011-07-31 Kl: 01:26:16
Allmänt | Kommentera (0)

Namn: Adele Svedberg. Ålder: femton. Civilstatus: Singel. För alltid verkar det som… Övrigt du borde veta om mig: …
Seriöst? Vad är det här? Jag suddade ut allt jag skrivit på pappret. Varför ska mina lärare veta om jag är singel eller inte? Bara onödigt. Allt det här är onödigt. Nu måste jag börja i en särgrupp i matte också. Det är därför jag sitter och fyller i dom där onödiga frågorna. Jag har aldrig varit bra i matte. Jag suger rent ut sagt. Jag får alltid IG och om jag har en väldig tur får jag ett G. Men då måste jag fuska genom att smygtitta på den som sitter bredvid mig. Jag förstår inte varför det är så svårt. Jag har toppbetyg i alla andra ämnen. Det är just matten som är så trög. Jag försöker och försöker men alla siffror går inte in i mitt huvud. Det är som att det är en mur som blockerar allt för att komma in.
- ’’Hur går det Adele?’’ sa min lärare och satte sig framför min bänk.
- ’’Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva..’’ mumlade jag.
Hon tittade på mig papper. Antagligen ser hon hur mycket jag har suddat.
- ’’Det är inte så svårt. Bara svara på frågorna. Du behöver inte skriva mycket alls. Bara lite kort så vi vet vem vi har att göra med.’’
- ’’Men ni har ju känt mig i över ett år..’’ sa jag.
Hon log.
- ’’Gör klart pappret, Adele.’’ Sa hon och gick.
Jag suckade för mig själv och skriv dit allt igen. Finns det något övrigt som dom borde veta om mig? Dom vet ju vem min familj är och att jag dansar på fritiden. Men aja, något måste jag ju skriva. Jag skrev att jag dansar och har gjort det sen jag var sex år.
Jag fick ett sms från min tvillingsyster Wilma. ’’Han, du vet vem stirrar på mig. Blir så trött på alla killar som bara stirrar på mig.’’ stod det. Jag suckade. Hon borde vara glad att killarna ens lägger märke till henne. Wilma och jag är inte alls lika. Hon är så snygg och vacker! Jag ser ut som en fiskmås bredvid henne. Jag har mellanbrunt, rakt hår som slutar lite nedanför axlarna och nötbruna ögon. Wilma har mörkbrunt hår och nästan svarta ögon. Hon har en jättefin smal kropp med långa ben. Okej, jag kan inte kalla mig själv tjock men jag är inte smal heller. Jag är inte så lång heller, bara en och sextio. Det stör mig också, hon är så lång och jag så kort. Jag har problem med mitt självförtroende.. Det är så svårt att tycka om sig själv. Fattar inte varför det ska vara så. Folk tror aldrig att vi är tvillingar. Om det inte hade varit så att vi tänker precis likadant och pratar likadant så skulle jag inte heller tro på det. Men jag försöker att inte jämföra oss för mycket. Jag älskar henne mer än något annat och gör allt för henne. Hon gör detsamma för mig. Så har det alltid varit.
Jag skrev tillbaka ’’Ge honom fingret så att han slutar.’’ Skicka.
Jag skrev klart dom sista frågorna och lämnade in pappret till min lärare.
- ’’Gick det bra?’’ sa hon och log fånigt.
- ’’Japp.’’
- ’’Okej, då kan du gå. Vi ses på måndag!’’ sa hon.
Jag nickade och log. Sen gick jag.
Korridorerna är helt tomma. Tråkigt! Jag gillar när det är fullt med elever. Jag vet inte varför. Jag har aldrig varit något för ensamhet. Det skrämmer mig lite. Jag gick med snabba steg till mig skåp på andra våningen. Jag la in mitt material och tog min väska. Jag tittade på klockan. Wilmas klass borde sluta vilken sekund som helst. I Wilmas klass går även Jasmine och Jenna. Vi fyra har hängt ihop sen dagis. Vi har alltid gått i samma klasser. Alltid varit med varandra på rasterna.. Men sen började vi högstadiet förra året och då blev vi splittrade. Dom tre går tillsammans och jag fick bli ensam. Nej, inte direkt ensam men utan dom. Jag har ju mina andra vänner från dagis och grundskolan men ändå, det är inte samma sak när jag inte är med mina tre tjejer. Jasmine är lite av en bitch. Hon är alltid den som tjafsar emot och skapar konflikter. Jag gillar inte såna människor men Jasmine är Jasmine. Hon är ett undantag. Jag vet inte varför, det bara är så. Hon svart hår som går till mitten av ryggen och svarta ögon. Hennes pappa är från Turkiet, det är därifrån hon har fått sina snygga drag. Hon är också lång och smal. Som en modell. Jag tror att hon kommer bli det. Modell eller skådespelerska. Hon skulle verkligen passa som det! Sen har vi Jenna, söta Jenna. Hon är också som hon är. Lite tyst och tillbakadragen.  Hon är grymt söt! Blont, halvlångt hår och blåa, pigga ögon. Hon är rätt liten, precis som jag. Men hon är några centimeter längre än jag. Det stör mig att vara kortast men jag kan inte göra så mycket åt det. Jenna piercade nyss sig i överläppen. Det är så olikt henne! Jag trodde aldrig att hon skulle göra något sånt men ja.. Nu har hon en silvrig pärla i läppen. Så kan det gå.
Helt plötsligt flög en dörr upp längst bort i korridoren och deras klass störtade ut. Jag log när jag såg mina tre tjejer. Jag glömde att säga att dom tre är helt besatta av Jedward. Jag antar att alla vet vilka dom är vid det här laget. Tjejerna har varit helt galna i dom i något år nu. Allt dom gör handlar om Jedward. Det är helt galet! Visst, dom är söta och charmiga men jag kan inte påstå att jag gillar dom så mycket som min syster och våra vänner.
Tjejerna sprang emot mig och tjöt av glädje.
- ’’Adele!’’ skrek Wilma.
Jag störtade emot dom. Vi hoppade in i varandra och kramades.
- ’’Fattar ni? Skolan är slut och vi drar imorgon!’’ sa Jasmine exalterat.
Jenna och Wilma pep av glädje. Jag bara skrattade åt dom.
Ja… Imorgon ska vi fyra åka upp till Stockholm och se Jedward. Dom var snälla nog att låta mig följa med. Även om jag inte är ett sånt där jättestort fan så ska det ändå bli kul att se dom. Dom är ju ändå kända och bjuder på en jäkla show. Det ska bli väldigt intressant att få se dom live. Wilma såg dom i höstas i Tyskland med mamma så hon vet hur dom funkar. Det gör inte vi andra. Wilma har beskrivit konserten från början till slut för oss minst hundra gånger och jag har en känsla av att hon överdriver när hon berättar om det.. Det visar sig imorgon.
Tjejerna började hoppa runt och sjöng ’’Lipstick’’. Jag har rätt bra koll på alla låtar. Det är tack vara Wilma och dom andra. Dom har totalt hjärntvättat mig med Jedward det senaste året. Men det är kul att se dom vara helt galna. Tro det eller ej men så är det faktiskt.


A JEDWARD DREAM

2011-07-31 Kl: 01:23:13
Allmänt | Kommentera (1)
Okey! Ska väl ta och berätta lite om det här nu då. Jag har då precis börjat skriva en liten berättelse/novell om Jedward. Ni alla vet redan vilka dom är så det behöver jag inte förklara. :)
Jag älskar Jedward sjukt mycket och jag tar mina dagdrömmar om dom och skriver det som en berättelse. Jag får inspiration av allt möjligt.. Andra fans, bilder, videoklipp, när jag åker tåg och ja.. Allt möjligt som sagt! Ibland får jag värsta scenen i huvudet och tänker att jag bara måste skiriva ner den och så gör jag det och så kan det bli ett helt kapitel. :)

Den här berättelsen handlar om Adele. Hon är femton år och bor en bit utanför Göteborg med sin familj. Hon har lagom med vänner och sådär men man kan inte direkt kalla henne populär. Men det är inte heller något hon söker. Hon har en tvillingsyster, Wilma. Dom står varandra oerhört nära. Sen är det deras två bästisar, Jasmine och Jenna. Dom lever ett helt normalt tonårsliv tillsammans. Något som är speciellt är att alla utom Adele är besatta av Jedward. Dom bara älskar dom! Adele får stå ut med deras snack om tvillingarna dag ut och dag in. Hon tycker att dom är söta men inget mer. Men sen en helg åker dom här fyra tjejerna till Stockholm helt ensamma för att gå på en konsert eftersom Jedward äntligen har kommit till Sverige igen. Adeles största plan var mest att bara få se lite av Stockholm, inte att se Jedward men det ändras ganska snabbt när hon kastas in i något som alla Jedward-fans bara drömmer om!

La la la, jag är sämt på att skriva såna där grejer men det är väl ungefär så det hela kommer se ut. Jag vet inte hur många kapitel jag kommer skriva. Jag skriver alltid tills jag inte vill längre.
Jag har skrivit noveller om Twilight och Justin Bieber... Ehm.. Ja.. Nej men jag var ett stort fan till de båda förut. Inte längre. Måste bara gör det klart för er. Det enda som finns i min hjärna är Jedward :)
Men jag vill bara lägga till att allt mitt skrivande gör jag bara för att jag vill dela med mig av mina drömmar. Min novell om Justin Bieber var med och tävlade i en tävling på det kungliga biblioteket i Stockholm i våras. Novellen kom på 21 plats av 57 tävlande i den kategorin och det är jag väldigt stolt över! Trodde aldrig att något sånt skulle hända men det gjorde det! :D

Jag hoppas att du vill läsa min novell. Jag kommer lägga upp ett kapitel varje eller varannan dag om jag inte är bortrest eller något sånt. Att skriva är en av mina största intressen och jag spenderar mycket tid på att det ska bli bra.
Tack :)

   
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!

                          RSS 2.0